Életrevalók, színdarab, 2017, Játékszín

Egy kellék a hiteles játékhoz.

A Játékszín 2017. februárjában tartotta a premierjét Eric Toledano és Olivier Nakache, ÉLETREVALÓK címú művének, melyet először  láthat színpadon a hazai közönség magyar nyelven és  igaz történeten alapul. A Horgas Ádám rendezésében színpadra állított, nagysikerű francia vígjáték két főszereplője, Vadász Gábor és Hirtling István mellett, fontos szerepet játszik a bemutató óta egy kellék is, egy Meyra Solero kerekesszék, melyet a Meyra-Ortopedia Kft. biztosított a színháznak a darabhoz a Rehab Zrt segítségével. Ezúton is további sikeres előadásokat kívánunk!

 

A jatekszin.hu tájékoztatása szerint:
 

LEÍRÁS

A megható történet egy különös pár – egy kerekesszékre ítélt arisztokratának és ápolójának, a külvárosi szegény negyedben élő, börtönviselt fiatalembernek az őszinte barátságáról, az előítéletekkel leszámoló kapcsolatáról szól...

A 2011-ben készült Életrevalók című film megtörtént eseményt dolgoz föl. Philippe Pozzo di Borgo, a nagy múltú Pommery pezsgőgyár ügyvezető igazgatója 1993-ban egy siklóernyős balesetben következtében nyaktól lefelé megbénul. 42 évesen szembe kell néznie a kirekesztettség és a tehetetlenség érzésével. Ezzel az érzéssel szembesül a bevándorló Abdel is, akit viszont származása, szociális helyzete miatt vet ki magából a társadalom. Talán ezért is őt választja Philippe az ápolójának a több tucat jelentkező közül. Egymásra találásukról később mindketten könyvet írnak, dokumentum- és játékfilm is készül róluk. Egymás elfogadásának tanulságos meséje ez, melynek magyar színpadi adaptációját a Játékszín közönsége láthatja először!

 

Életrevalók próbafolyamat és sajtótájékoztató kisfilm

EGY HÉT MÚLVA PREMIER!!! Hamarosan debütál új darabunk, az Életrevalók. A készülődés, a próbák és a bemutatót megelőző sajtótájékoztató hangulatába enged bepillantást kisfilmünk. #jatekszin #eletrevalok #horgasadam #hirtlingistvan #vadaszgabor (operatőr: Dániel Dicső)

Közzétette: Játékszín – 2017. január 28.
Életrevalók premier

PREMIER UTÁNI ELSŐ BENYOMÁSOK #jatekszin #eletrevalok #bemutato (operatőr: Dicső Dániel)

Közzétette: Játékszín – 2017. február 7.