Gábor Dénes-díj 2018

2018. oktober 1., hétfő 10:43

A NOVOFER Alapítvány idén 30. alkalommal hirdeti meg a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását. A Díj, melyet évente általában heten nyerhetnek el, az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő, a határainkon belül vagy kívül élő, kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató magyar szakemberek fokozott erkölcsi elismerését szolgálja.

A  http://www.gabordenes.hu/palyazati-felhivasok honlapon lehet az arra érdemes, de a nagyközönség számára még kevésbé ismert és elismert szakembereket jelölni! Ismerjük el a hazai tehetségeket!

A határainkon túl élő alkotó elismerésére javaslatot tehetnek a határainkon túli (Kárpát-medence és magyarság a világban) szakmai, valamint civil szervezetek. A felterjesztéssel kapcsolatos részletes tudnivalók (tájékoztató, felhívás, adatlap) a http://www.gabordenes.hu/palyazati-felhivasok/ címről letölthetők.

A Díjra azok(at) a jelenleg is tevékeny, az innovációt aktívan művelő, Magyarországon élő, magyar állampolgárságú, valamint a határainkon túl élő, magyar nemzetiségű, magyarul tudó, kreatív, innovatív szellemű kutatókat, fejlesztőket, feltalálókat, egyetemi vagy főiskolai oktatókat, műszaki-gazdasági vezetőket, vállalkozókat lehet jelölni, akik a gazdasági vagy tudományos élet bármely szakterületén (életminőség, energiagazdálkodás, gépjárműipar, felsőoktatás, infokommunikáció, informatika, ipar, környezetvédelem, közlekedés, logisztika, mezőgazdaság, szolgáltatás, vízgazdálkodás...) a jelölő (felterjesztő) megítélése szerint kiemelkedő tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenységet folytatnak; jelentős, a gyakorlatban az elmúlt 5 évben bevezetett, konkrét tudományos és/vagy műszaki-szellemi alkotást hoztak létre; innovatív tevékenységükkel hozzájárultak a környezeti értékek megörzéséhez, a fenntartható fejlődéshez.

A fenti honlapon lehet az arra érdemes, de a nagyközönség számára még kevésbé ismert és elismert szakembereket jelölni! Ismerjük el a hazai tehetségeket!