MEMO gyerekcipő - KARAT lila

931300822_31

Vidám, zárt cipő, tépőzárral, főként kültéri használatra. A közepesen magas szárú kiképzés a megfelelő pozícióban tartja a bokacsontot, így enyhe bokasüllyedés (lúdtap) esetén, akár korrekciós talpbetét nélkül is képes a gyerek járásképét az optimális, 1-es zónában tartani. A magas szár miatt a puha szivacsgallér különösen széles, így megakadályozza a gyermek bokája körüli felhorzsolásokat.

A Karat bakancs család a MEMO cipők egyik legszélesebb választékát felvonultató modelje. A lila és sötét és világos rózsaszín színbőrből, lányoknak készült cipő alsó tépőzárán színbőr rátétekből álló kis virág kompozíció található. A helyenként változó fehér és lila varrások összhangban állnak a lábbeli alapszíneivel. A színekkel szintén harmonizáló, nubuk bőrből készült orrkoptató segítségével a kisebb mechanikai sérülések kevésbé látványosak a cipő orrán, mindazonáltal a rendszeres gyermek motorozás és hinta fékezés okozta sérülések elkerülése érdekében ajánljuk a külön felrakható, gumiból készült, több weboldalon is kapható orrkoptató beszerzését.

A lila színű Karat téli bélelt változatban és bélés nélkül a tavaszi-őszi csapadékosabb időszakra való kivitelben is kapható!

Elérhető 22-31-es méretekben.

Ez a termék kifutó. Kifutó termékeinket  a raktári készlet erejéig tudjuk biztosítani. Ezen termékek esetében a készletek fogyását nem pótoljuk.

A gyermekláb fejlődése 3-7 éves korban 

 

MIT LÁTUNK?

Láb: egyenes, összezárt lábtartásban a combok és a bokák is összeérnek

Sarok: veszélyeztetett, odafigyelést igénylő időszak

Térd: befelé tartásból lassan kiegyenesedik

Boltozatok: veszélyeztetett, odafigyelést igénylő időszak

Talpnyomat: az egészséges talpnyomatra kell hasonlítson

MI TÖRTÉNIK?

Gyermekünkből teljes értékű kisember válik. Rendszeresen ellenőrizni kell a boltozatok fejlődését, a sarok és a boka helyes tartását. Ha szükséges, akkor korrigálni kell a kialakulóban lévő, vagy az öröklött talpdeformitásokat. A hosszanti boltozat szemmel láthatóvá kezd válni, 4 éves korban kb 5 mm magas. Csak az önállóan járni már magabiztosan és biztonságosan tudó gyereknél beszélhetünk esetleges lúdtalpról.

MIT TEGYÜNK?

TEDD: Ellenőrizzük rendszeresen a gyerek lábfejlődését és térd-, illetve bokatartását, a hosszanti boltozat állapotát. Járassuk, játszassuk egyenetlen talajon a gyereket minél többet (homok, fű, kavics, de lehetőség szerint ne parketta vagy padló). A rendszeres lábtorna, lúdtalptorna nem csak megelőzi a talpdeformitások kialakulását, de korrigálja is azokat.

NE TEDD: Nem szabad elhanyagolni a rendszeres ellenőrzést, mivel 3-7 éves kor között a kialakult deformitások még viszonylag egyszerűen és hatékonyan korrigálhatók. A talp, és a lábboltozatok végleges formájukat a kamaszkorra fogják elérni.

MILYEN A MEGFELELŐ LÁBBELI?

MEMO gyermekcipők - A cipő képes kell legyen a sarok- és bokacsont megfelelő pozícióban tartására, így nélkülözhetetlen az erős, hosszan előrevezetett sarokkéreg és lehetőség szerint a magas szár. A cipőtalp rugalmassága, a szellőző anyag és a belső talp párnázatlansága még mindig ugyanolyan fontos, mint a korábbi korokban.

*A leírtak egy átlagos gyermek fejlődési mintáját írják le. Amennyiben a leírtaktól nagyban eltérő fejlődési ütemet, vagy irányt tapasztal a gyermekén, úgy ajánlott szakorvos, vagy gyógytornász tanácsát kikérni. A táblázatban szereplő gyeremek korok tájékoztató jellegűek. Minden egyes gyermeknek egyéni fejlődési üteme van, mely nagyban függ a súlyától, az izomtónusától és egyéb körülményektől. A megjelölt korok között azért van átfedés, mert nincs egy időpont, ami minden gyermeknél megegyezne, hisz mindegyikük fejlődési üteme eltér a többi gyermekétől.

 

A szabadalmaztatott MEMO diagnosztikai talp

A gyerekcipő márka egyedülálló tulajdonsága a talpon található diagnosztikai rendszer. Szakemberek több éves körültekintő kutatás során felismerték, hogy a MEMO cipőkben is alkalmazott szerkezeti és összeszerelési technológia, hatékony módszer a leggyakrabban előforduló testtartási problémák megelőzésére és kezelésére.A MEMO diagnosztikai talp 6 zónára van osztva. Ezeket a zónákat vékony gumiperem veszi körül, melyek a cipő viselése során elkezdenek kopni. Egy-két hét rendszeres viselet elegendő ahhoz, hogy a kopás helye alapján fel lehessen állítani a diagnózist, vagyis hogy, gyermeke aktuális járásképe optimális, esetleg korrekciót igényel. A megfelelően kiválasztott talpbetét segítségével a járáskép rendeződik (a diagnosztikai talp 1-es zónájába helyeződik át a kopás). Hosszú távú eredmény elérése érdekében a betét használat mellett rendszeres játékos lábtornát javaslunk. A 4-5-6 zóna kopása esetén, illetve ha a betét használat mellett sem kezdődik meg az 1-es zóna kopása, gyermekével forduljon ortopéd szakorvoshoz vagy gyógytornászhoz!

Termék jellemzők
Felsőrész anyaga:színbőr, dekoratív nubuk és színbőr elemekkel
Belső szupináció:van, 3 mm
Diagnosztikai talp:van
Szár magasság:közepes
Lábbeli típus:zárt bakancs
Járótalp:rugalmas, csúszásgátló gumi, világos-bézs
Sarokkéreg:erős, hosszan előrevezetett
Sarok:belső oldalon előrevezetett
Szivacsgallér:van, puha
Belső talp:bőr, passzív alátámasztás (boltozat emelés) nélkül
Tépőzár:2 db
Cipőbelső anyaga:bőr
Orrkoptató:van, nubuk bőr
Vízállóság:mérsékelten vízálló
Bélés:nincs
Méretek:22-31