MEMO gyerekcipő - MALMÖ okker

931470630_36

Klasszikus bakancs forma trendi bézs színben, valódi uniszex választás az esősebb, hűvösebb napokra. A gyors és egyszerű fel- és levétel érdekében két tépőzárral ellátva. A Malmö zárt cipő a MEMO cipők legújabb modellje. A bézs nubuk bőr bakancsot sötétbarna színbőr elemekkel díszítettük a sarok hátsó részén, illetve a szivacsgallérnál. A szélesedő cipőtalp jobb tapadást biztosít a csúszósabb járófelületeken, így kiváló választás tavaszi-őszi kültéri viseletre. Vidám, zárt cipő, tépőzárral, főként kültéri használatra. A közepesen magas szárú kiképzés a megfelelő pozícióban tartja a bokacsontot, így enyhe bokasüllyedés (lúdtap) esetén, akár korrekciós talpbetét nélkül is képes a gyerek járásképét az optimális, 1-es zónában tartani. A magas szár miatt a puha szivacsgallér különösen széles, így megakadályozza a gyermek bokája körüli felhorzsolásokat.

Elérhető 30-36-os méretekben.

A Malmö cipők a 22-34-es mérettartományban 2 db tépőzárral, míg a 35-36-os méretekben cipőfűzővel vannak ellátva.

  A gyermekláb fejlődése 3-7 éves korban 

   

  MIT LÁTUNK?

  Láb: egyenes, összezárt lábtartásban a combok és a bokák is összeérnek

  Sarok: veszélyeztetett, odafigyelést igénylő időszak

  Térd: befelé tartásból lassan kiegyenesedik

  Boltozatok: veszélyeztetett, odafigyelést igénylő időszak

  Talpnyomat: az egészséges talpnyomatra kell hasonlítson

  MI TÖRTÉNIK?

  Gyermekünkből teljes értékű kisember válik. Rendszeresen ellenőrizni kell a boltozatok fejlődését, a sarok és a boka helyes tartását. Ha szükséges, akkor korrigálni kell a kialakulóban lévő, vagy az öröklött talpdeformitásokat. A hosszanti boltozat szemmel láthatóvá kezd válni, 4 éves korban kb 5 mm magas. Csak az önállóan járni már magabiztosan és biztonságosan tudó gyereknél beszélhetünk esetleges lúdtalpról.

  MIT TEGYÜNK?

  TEDD: Ellenőrizzük rendszeresen a gyerek lábfejlődését és térd-, illetve bokatartását, a hosszanti boltozat állapotát. Járassuk, játszassuk egyenetlen talajon a gyereket minél többet (homok, fű, kavics, de lehetőség szerint ne parketta vagy padló). A rendszeres lábtorna, lúdtalptorna nem csak megelőzi a talpdeformitások kialakulását, de korrigálja is azokat.

  NE TEDD: Nem szabad elhanyagolni a rendszeres ellenőrzést, mivel 3-7 éves kor között a kialakult deformitások még viszonylag egyszerűen és hatékonyan korrigálhatók. A talp, és a lábboltozatok végleges formájukat a kamaszkorra fogják elérni.

  MILYEN A MEGFELELŐ LÁBBELI?

  MEMO gyermekcipők - A cipő képes kell legyen a sarok- és bokacsont megfelelő pozícióban tartására, így nélkülözhetetlen az erős, hosszan előrevezetett sarokkéreg és lehetőség szerint a magas szár. A cipőtalp rugalmassága, a szellőző anyag és a belső talp párnázatlansága még mindig ugyanolyan fontos, mint a korábbi korokban.

  *A leírtak egy átlagos gyermek fejlődési mintáját írják le. Amennyiben a leírtaktól nagyban eltérő fejlődési ütemet, vagy irányt tapasztal a gyermekén, úgy ajánlott szakorvos, vagy gyógytornász tanácsát kikérni. A táblázatban szereplő gyeremek korok tájékoztató jellegűek. Minden egyes gyermeknek egyéni fejlődési üteme van, mely nagyban függ a súlyától, az izomtónusától és egyéb körülményektől. A megjelölt korok között azért van átfedés, mert nincs egy időpont, ami minden gyermeknél megegyezne, hisz mindegyikük fejlődési üteme eltér a többi gyermekétől.

   

  A szabadalmaztatott MEMO diagnosztikai talp

  A gyerekcipő márka egyedülálló tulajdonsága a talpon található diagnosztikai rendszer. Szakemberek több éves körültekintő kutatás során felismerték, hogy a MEMO cipőkben is alkalmazott szerkezeti és összeszerelési technológia, hatékony módszer a leggyakrabban előforduló testtartási problémák megelőzésére és kezelésére.A MEMO diagnosztikai talp 6 zónára van osztva. Ezeket a zónákat vékony gumiperem veszi körül, melyek a cipő viselése során elkezdenek kopni. Egy-két hét rendszeres viselet elegendő ahhoz, hogy a kopás helye alapján fel lehessen állítani a diagnózist, vagyis hogy, gyermeke aktuális járásképe optimális, esetleg korrekciót igényel. A megfelelően kiválasztott talpbetét segítségével a járáskép rendeződik (a diagnosztikai talp 1-es zónájába helyeződik át a kopás). Hosszú távú eredmény elérése érdekében a betét használat mellett rendszeres játékos lábtornát javaslunk. A 4-5-6 zóna kopása esetén, illetve ha a betét használat mellett sem kezdődik meg az 1-es zóna kopása, gyermekével forduljon ortopéd szakorvoshoz vagy gyógytornászhoz!

  Termék jellemzők
  Felsőrész anyaga:nubuk bőr dekoratív színbőr rátétekkel
  Belső szupináció:van, 3 mm
  Diagnosztikai talp:van
  Szár magasság:közepes
  Lábbeli típus:zárt cipő
  Járótalp:rugalmas, csúszásgátlós gumi, bézs
  Sarokkéreg:erős, hosszan előrevezetett
  Sarok:belső oldalon előrevezetett
  Szivacsgallér:van, puha
  Belső talp:bőr, passzív alátámasztás (boltozat emelés) nélkül
  Tépőzár:2 db, a 22-34-es méreteken
  Cipőfűző:csak a 35 és 36-os méreteken
  Cipőbelső anyaga:bőr
  Vízállóság:mérsékelten vízálló
  Méretek:30-36, a teljes Malmö méretsor 22-36