MEMO gyerekcipő - RIO szürke

931461226_35

A nagyvárosi kollekciónk sorát bővítő legújabb, alacsony szárú zárt cipőkból álló Rio modellek is a legutóbbi cipő divatirányzatokkal trendiesítik a MEMO Gyerekcipők termékválasztékát. A szürke nubuk bőrből készült Rion kellemes, visszafogott, korall színű, csík alakú rávarrásokat találunk, így egy igazán csinos, de mégis visszafogott zárt cipő tulajdonosai lehetnek csemetéink. A gumis orrkoptatós talp elülső részén elhelyezkedő piros csík, a New York MEMO kollekcióval való rokonságot szimbolizálja.

Elérhető 26-35-ös méretekben.

A gyermekláb fejlődése 3-7 éves korban 

 

MIT LÁTUNK?

Láb: egyenes, összezárt lábtartásban a combok és a bokák is összeérnek

Sarok: veszélyeztetett, odafigyelést igénylő időszak

Térd: befelé tartásból lassan kiegyenesedik

Boltozatok: veszélyeztetett, odafigyelést igénylő időszak

Talpnyomat: az egészséges talpnyomatra kell hasonlítson

MI TÖRTÉNIK?

Gyermekünkből teljes értékű kisember válik. Rendszeresen ellenőrizni kell a boltozatok fejlődését, a sarok és a boka helyes tartását. Ha szükséges, akkor korrigálni kell a kialakulóban lévő, vagy az öröklött talpdeformitásokat. A hosszanti boltozat szemmel láthatóvá kezd válni, 4 éves korban kb 5 mm magas. Csak az önállóan járni már magabiztosan és biztonságosan tudó gyereknél beszélhetünk esetleges lúdtalpról.

MIT TEGYÜNK?

TEDD: Ellenőrizzük rendszeresen a gyerek lábfejlődését és térd-, illetve bokatartását, a hosszanti boltozat állapotát. Járassuk, játszassuk egyenetlen talajon a gyereket minél többet (homok, fű, kavics, de lehetőség szerint ne parketta vagy padló). A rendszeres lábtorna, lúdtalptorna nem csak megelőzi a talpdeformitások kialakulását, de korrigálja is azokat.

NE TEDD: Nem szabad elhanyagolni a rendszeres ellenőrzést, mivel 3-7 éves kor között a kialakult deformitások még viszonylag egyszerűen és hatékonyan korrigálhatók. A talp, és a lábboltozatok végleges formájukat a kamaszkorra fogják elérni.

MILYEN A MEGFELELŐ LÁBBELI?

MEMO gyermekcipők - A cipő képes kell legyen a sarok- és bokacsont megfelelő pozícióban tartására, így nélkülözhetetlen az erős, hosszan előrevezetett sarokkéreg és lehetőség szerint a magas szár. A cipőtalp rugalmassága, a szellőző anyag és a belső talp párnázatlansága még mindig ugyanolyan fontos, mint a korábbi korokban.

*A leírtak egy átlagos gyermek fejlődési mintáját írják le. Amennyiben a leírtaktól nagyban eltérő fejlődési ütemet, vagy irányt tapasztal a gyermekén, úgy ajánlott szakorvos, vagy gyógytornász tanácsát kikérni. A táblázatban szereplő gyeremek korok tájékoztató jellegűek. Minden egyes gyermeknek egyéni fejlődési üteme van, mely nagyban függ a súlyától, az izomtónusától és egyéb körülményektől. A megjelölt korok között azért van átfedés, mert nincs egy időpont, ami minden gyermeknél megegyezne, hisz mindegyikük fejlődési üteme eltér a többi gyermekétől.

 

A szabadalmaztatott MEMO diagnosztikai talp

A gyerekcipő márka egyedülálló tulajdonsága a talpon található diagnosztikai rendszer. Szakemberek több éves körültekintő kutatás során felismerték, hogy a MEMO cipőkben is alkalmazott szerkezeti és összeszerelési technológia, hatékony módszer a leggyakrabban előforduló testtartási problémák megelőzésére és kezelésére.A MEMO diagnosztikai talp 6 zónára van osztva. Ezeket a zónákat vékony gumiperem veszi körül, melyek a cipő viselése során elkezdenek kopni. Egy-két hét rendszeres viselet elegendő ahhoz, hogy a kopás helye alapján fel lehessen állítani a diagnózist, vagyis hogy, gyermeke aktuális járásképe optimális, esetleg korrekciót igényel. A megfelelően kiválasztott talpbetét segítségével a járáskép rendeződik (a diagnosztikai talp 1-es zónájába helyeződik át a kopás). Hosszú távú eredmény elérése érdekében a betét használat mellett rendszeres játékos lábtornát javaslunk. A 4-5-6 zóna kopása esetén, illetve ha a betét használat mellett sem kezdődik meg az 1-es zóna kopása, gyermekével forduljon ortopéd szakorvoshoz vagy gyógytornászhoz!

Termék jellemzők
Felsőrész anyaga:nubuk bőr
Belső szupináció:van, 3 mm
Diagnosztikai talp:nincs
Szár magasság:alacsony
Lábbeli típus:zárt cipő
Járótalp:rugalmas, csúszásgátló gumi, fekete
Sarokkéreg:erős, hosszan előrevezetett
Sarok:belső oldalon előrevezetett
Szivacsgallér:van, puha
Belső talp:bőr, passzív alátámasztás (boltozat emelés) nélkül
Tépőzár:2 db
Cipőbelső anyaga:bőr
Vízállóság:mérsékelten vízálló
Méretek:26-35