B-4200/P +TH+TL önhajtós mechanikus összecsukható kerekesszék +TH+TL rendelhető tartozékokkal

71281_87

Fektető funkcióval ellátott rendkívül könnyű és összecsukható kerekesszék.

  • Nagyszilárdságú, összecsukható rendkívül könnyű váz
  • Kiemelhető kartámaszok ruhavédővel
  • Felhajtható talptámaszok
  • Kiemelhető és kifordítható, hosszban fokozatmentesen állítható és szögben emelhető lábtartók
  • Szögben állítható (dönthető), magasított, fejtartóval ellátott háttámla
  • Magasságban és mélységben állítható vádlitartó
  • Tömör első és hátsó kerekek, az első kerekek forgózsámolyosak, rögzítőfékkel ellátott hátsó kerekek
  • Borulásgátló

Javasolt nagyfokú végleges járásnehezítettség esetén, ha a beteg egyéb járást segítő eszközzel hosszabb távú helyváltoztatásra képtelen.

A B-4200/P önhajtós kerekesszék elsősorban beltéri használatra készült, hogy járásképtelenség, illetve erősen korlátozott járásképesség esetén az alapvető szükségletek szintjén biztosítsa a lakásban történő mozgás lehetőségét. A kerekesszék főként rövid idejű használatra megfelelő, de kialakítása lehetővé teszi, hogy igény esetén akadálymentesített kültéri környezetben, rövid távon elérhesse a lakás közelében lévő helyeket, melyek az életviteléhez szükségesek. Alkalmazható továbbá kórházakban, rendelőintézetekben, valamint minden olyan intézményben, ahol mozgássérült, ill. helyváltoztatási nehézségekkel küzdő, vagy attól orvosilag eltiltott személyeket (betegeket) kell különböző okok miatt mozgatni.

B-4200/P típusú, rendelhető tartozékokkal ellátott, így fektetési funkcióval bővített kerekesszéket azoknak a személyeknek vagy intézményeknek ajánljuk, akiknél a B-4200/P termék a beteg mérete (pl. magassága), állapota, vagy speciális deformitás miatt alkalmatlan. A szögben és hosszúságban mechanikusan állítható lábtartó lehetővé teszi az alsó végtag mozgási nehezítettsége esetén a láb teljesen behajtott helyzetétől eltérő pihentetését. A beállítás mechanikusan történik, fokozatmentesen. A jobb és a bal oldali lábtartók szögbe állítása egymástól független. A lábszár lecsúszását megemelt állapotban a rászerelt vádlitámasz akadályozza meg. A beteg biztonságára tekintettel ezt a terméket borulásgátlóval látjuk el.
A fektető funkció tartozékaival felszerelt B-4200/P típusú kerekesszéken az alapeszköztől eltérően a súlypontot biztonsági okokból nem lehet állítani. 

Szögben emelhető lábtartó szög tartomány: 70°
Dönthető háttámla szögtartomány: 70°

Az NEAK által üzemeltetett adatbázisban, az Online Segédeszköz Jegyzékben (SEJK) képpel, leírással, aktuális havi támogatási adatokkal megtekinthetők a TB által támogatott, vényre felírható termékeink.

Alap eszköz:

https://sejk.neak.gov.hu/?s=segedeszkoz&ttt=310004677&termek=b-4200p

Lábtartó:

https://sejk.neak.gov.hu/?s=segedeszkoz&ttt=310005592&termek=m%C3%B3dos%C3%ADtott-l%C3%A1btart%C3%B3-p%C3%A1r-b-4200-p-kerekessz%C3%A9khez

Háttámla: 

https://sejk.neak.gov.hu/?s=segedeszkoz&ttt=310005916&termek=m%C3%B3dos%C3%ADtott-h%C3%A1tt%C3%A1mla-b-4200-p-kerekessz%C3%A9khez

Bővebb információért, kérjük forduljanak kezelőorvosukhoz, vagy keressék munkatársainkat a Kapcsolat menüpont alatti elérhetőségeink egyikén.

A termék gyógyászati segédeszköz, a kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Termék jellemzők
Beülőszélesség:37 cm, 40 cm, 43 cm, 46 cm, 49 cm, 52 cm
Beülőmélység:41 cm
Ülésmagasság (Ülőlap magassága a földtől mérve): 50,5 cm
Háttámla magasság (ülőfelülettől): 82 cm
Teljes szélesség:beülő szélesség + 18 cm
Összecsukott szélesség:31 cm
Hosszúság:115-200 cm (lábtartóval)
Legnagyobb terhelhetőség:125 kg
Első kerekek átmérője és fajtája:200 mm tömör
Hátsó kerekek átmérője és fajtája:24
Keréktengely:fix, menetes rögzítés