QMED/REHAB memóriahabos fedőmatrac

930161_68

A fedőmatrac segítségével egészséges és pihentető alvófelületté alakíthat bármilyen kemény és egyenletes fekvőfelületet (pl. kókuszmatrac, rugós matrac, kihúzható kanapé). Ilyen felületeken alvási pozíciótól függetlenül testünk bizonyos – a testközépvonaltól leginkább kiálló – részein nyomási pontok keletkeznek, melyek az okozott diszkomfort érzés miatt az átlagosnál több alvás közben pozícióváltást, forgolódást eredményeznek, a gerinc érintett szakaszain az ideális testhelyzetet módosítják, túlzott izomfeszülést idéznek elő. Ez jelentősen rontja az alvás minőségét és amennyiben tartósan fennáll, túlterhelt és fájdalmas területeket eredményez a gerinc egyes szakaszain.

• Egészséges és pihentető alvófelületté alakíthat bármilyen kemény és egyenletes fekvőfelületet (pl. kókuszmatrac, rugós matrac, kihúzható kanapé). 

• Négy sarkán gumicsíkkal a tökéletes ágyra illesztés érdekében!

• Többféle méretben kapható: egy személyes ágy (80 és 90 cm széles), kihúzható kanapé (140 cm széles) és francia ágy (160 vagy 180 cm széles) méretekben is.

Az ideális fedőmatrac vastagság kiválasztásánál elsődlegesen a testalkatot (testmagasság/testsúly), ezt követően a komfortigényt kell figyelembe venni. A memóriahab (hőre lágyuló, nyomásra érzékeny viszkoelasztikus poliuretán) anyag speciális tulajdonságai lehetővé teszik, hogy a fekvőfelület alakja teljesen hozzáigazodjon az adott testtáj formájához a kényelmes és egészséges pihenés érdekében. A memóriahabos fedőmatrac a szabvány ágymatracokra helyezve ortopédiai szempontból ideális felületet képez.

 • alvás közben a gerinc anatómiai görbületei megfelelő alátámasztást kapnak, így az izmok ellazulhatnak
 • a testre ható nyomás eloszlása egyenletes, így kevesebbet forgolódik alvás közben a kényelmesebb testhelyzetet keresve
 • a vérkeringés optimális ami a pihentető és nyugodt alvás, illetve az ízületi fájdalomtól mentes ébredés záloga.

Tartósan fekvő betegek esetében segít a felfekvések kialakulásának megelőzésében. Elektromos és hagyományos ágyak esetén egyaránt alkalmazható.

 

Termék jellemzők
Méretek:90*200*4 cm, 140*200*4 cm, 160*200*4 cm, 90*200*6 cm, 160*200*6 cm
Memóriahab sűrűség:55 kg/m3
Huzat anyaga:100% poliészter
 • QMED Comfort Gél párna

  QMED Comfort Gél párna

  Cikkszám: : 930089
  A QMED Comfort Gél Párna a kényelmet biztosító memóriahab ...
 • QMED Slim párna

  QMED Slim párna

  Cikkszám: : 930085
  A QMED Slim párna elsősorban hason alvók számára kiváló ...
 • QMED Bamboo párna

  QMED Bamboo párna

  Cikkszám: : 930080
  A bambusz szénpor antibakteriális, pára- és szagelnyelő hatása ...