Járóbotok

A Rehab Zrt. járóbot portfóliójába több fajtájú termék is tartozik. A klasszikus, "T" betű alakú markolattal ellátott botok a legelterjedtebb termékeink, de a kifejezetten érzékeny kezű, vagy reumás betegségtől szenvedőknek hattyú nyak alakú, úgynevezett anatómiai fogantyúval ellátott járóbotot is forgalmazunk. A járóbotokat alsóvégtag ízületeinek kopása miatti fájdalom, gyulladás, bénulás, időskori gyengeség, fejlődési rendellenesség vagy esetleges lábsérülés esetén ajánlott használni a járás segítésére, vagyis olyan személyek részére ajánljuk, akiknek lábának tehermentesítése, valamint járásbiztonsága ily módon megoldható.

 

A három- és négylábú járóbot a normál járóbotnál jelentősebb stabilabb járást biztosít, így kifejezetten az egyensúlyzavarral élőknek ajánljuk átmeneti, vagy tartós használatra. Az összecsukható járóbot legnagyobb előnye, hogy összecsukva kis helyen is elfér, akár egy kisebb táskában is.

A Rehab Zrt. által forgalmazott járóbotok közös jellemzője, hogy mind nagy teherbírású alumíniumcsőből készültek. A teleszkópos kialakítású csöveket 2,5cm-enként lehet magasságban állítani a rugós rögzítő csap megfelelő magasságú furatba való pattintásával. A nem összecsukható járóbotok rúdirányú terhelhetősége 100kg.

 

A járóbot használatában fontos, ám a gyakorlatban legtöbbször figyelmen kívül hagyják a termék használói, hogy a botot mindig a jó oldali kézben fogva tesszük előre, ezután a sérült, gyenge, vagy fájós lábbal lépünk. Sose a fájós oldalon vigyük a botot, mert ezzel a járás ritmusát rontjuk. A termékek biztonságos használatához elengedhetetlen, hogy a járóbotot mindig függőleges helyzetben tartsa a bot terhelésekor, a járófelülettel merőlegesen, mivel a ferdén tartott bot terhelés esetén deformálódhat, eltörhet és balesethez vezethet. A botvéggumit szétnyíródás, elkopás esetén ki kell cserélni, mivel a deformálódott vagy ferdén kopott botvéggumi billenés és csúszásveszélyhez vezethet.

 

Rendezés: