Ortézisek

Az ortézisek külső támogatást nyújtanak a test számára, így enyhítve a mozgásszervi rendellenességgel járó kellemetlenségeket. Funkciójukat tekintve rögzíthetnek, támaszthatnak, tehermentesíthetnek, hosszkülönbséget egyenlíthetnek ki és korrigálhatnak. Segítségükkel megelőzhető, mérsékelhető vagy megakadályozható a mozgásszervrendszert érő károsodás, elváltozás.

 

Nyaki gerinc szakasz:
A nyakrögzítő ortézisek feladata a gerinc nyaki szakaszának tehermentesítése, rögzítése, tartása. Védi a testrészt a mozgásból származó esetleges sérülésektől, fájdalmas mozgásoktól, elősegíti a sérülések utáni gyógyulást.
Háti gerinc szakasz:
A fűző ortézisek feladata a gerincoszlop rögzítése, tehermentesítése, a lágy szövetek stabilizálása. Ezáltal csökkenthető a sérv vagy gerincoszloppal kapcsolatos betegségek, sérülések miatt jelentkező fájdalom, továbbá akadályozható a további mozgásszervrendszeri károsodás. Hozzájárul a sérülések utáni gyógyuláshoz.
Láb ortézisek:
A láb ortézisek feladata a bokaízület és a láb ízületeinek rögzítése, támasztása, tehermentesítése. Így megakadályozható a további mozgásszervrendszeri károsodás és csökkenthető vagy megszüntethető a fájdalom.

 

 

 

Rendezés: