Vitea Care VCM 202 Váltakozó nyomású antidecubitus matrac

930009

Ágyra rögzíthető, 130 db PVC buborék sejtet tartalmaz. Otthoni és intézményi ápolásra is alkalmas. A két légkörös rendszerben váltakozva leereszti és felfújja az egyes légkörök celláit a matracban. A matrac és a pumpa együttes működése során folyamatos mozgást biztosít (elsősorban a felfekvésre hajlamos pontoknál), ezáltal folyamatosan masszírozza az izomzatot és elősegíti a vér keringését, ami meggátolja a felfekvés kialakulását. Először a pumpa minden cellát felfúj, majd az első légkör celláit leereszti, azok visszafújása után pedig a második légkör celláit ereszti le, majd fújja fel. A fázisok 6 percenként változnak. 

Terhelhetőség: 120 kg egyenletes eloszlásban

Felfekvés jellegű problémák megelőzésére és a kialakult felfekvés gyógyulásának elősegítésére használható.

A felfújható matracon nem végezhető fizioterápiás kezelés vagy rehabilitáció.

Matrac méretek: 200 * 90 * 7cm 
Matrac súly: 2,2 kg

Az NEAK által üzemeltetett adatbázisban, az Online Segédeszköz Jegyzékben (SEJK) képpel, leírással, aktuális havi támogatási adatokkal megtekinthetők a TB által támogatott, vényre felírható termékeink. A fenti termék adatlapját, az alábbi linkre kattintással érheti el:

https://sejk.neak.gov.hu/?s=segedeszkoz&ttt=310203734&termek=vitea-care-vcm-202-v%C3%A1ltakoz%C3%B3-nyom%C3%A1s%C3%BA-antidecubitus-matrac

Bővebb információért, kérjük forduljanak kezelőorvosukhoz, vagy keressék munkatársainkat a Kapcsolat menüpont alatti elérhetőségeinken.

A termék gyógyászati segédeszköz, a kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Termék jellemzők
Matrac méretei:200 * 90 * 7 cm
Matrac súly:2,2 kg
Pumpa méretei:28 * 10,5 * 9,5 cm
Pumpa súlya:1,4 kg
Pumpa tápellátása:220 V 50 Hz
Pumpa nyomástartománya:70 Hgmm-135 Hgmm
Pumpa ciklusideje:6 perc
Pumpa fogyasztása:7 W