Protetika

A Protézisek feladata - az ortopédtechnikában - a mozgásszervi hiányosságok pótlása. Célja a lehetőségekhez mérten megközelíteni a hiányzó testrész eredeti, fiziológiás funkcióját, ezzel magasabb szintű mobilitást és életminőséget biztosítani. 

 

  • Műtét után:

A rehabilitáció célja, a mihamarabbi gyógyulás és önellátás biztosítása, műtét előtti életminőség maximális megközelítése a lehetőségekhez mérten. A műtét utáni első év alatt nagymértékű méretváltozások várhatóak a csonk térfogatát illetően, ami meghatározó fontosságú az ellátás közbeni eszközök megválasztása, a protézis tervezése szempontjából.

 

  • Alacsony aktivitási szint:

 Az idősek, alacsony aktivitásúak számára kiemelkedő fontosságú a biztonság- és komfortérzet a protézis használata során. A protézisviselés önmagában is kihívást jelenthet, ezért fontos szempont az egyszerű kezelhetőség, könnyű és biztonságos alkatrészek kiválasztása, és az egészségügyi-, fizikai állapot figyelembe vétele.

 

  • Közepes aktivitási szint:

Azoknak a rutinos protézishasználóknak, akiknek dinamikus eszközre van szükségük a mindennapi tevékenységeikhez (bevásárlás, kertészkedés, könnyű fizikai munka, hosszú séták), kiemelt fontosságú a személyre szabott eszközválasztás az egyedi igényekhez igazítva.

 

  • Magas aktivitási szint:

Magas erőhatások: Az ambíciók a magas aktivitású felhasználóknál a bizalom függvényében növekednek. A kiemelkedő aktivitásúak nem csak a munkába és a mindennapi tevékenységekhez térhetnek vissza, de egyaránt lehetőségük nyílik megfelelő ellátással újra sportolni, túrázni, olyan tevékenységeket végezni, amit átlagon felüli aktivitási- és erőhatási szint jellemez.

 

  • Sport:

 Azok számára, akik magasabb szinten szeretnének sportolni, különleges protézisre van szükségük, mely kifejezetten az adott mozgásformához használható.

 

 

 

Rendezés: