Guruló járókeretek (rollátorok)

A guruló, három, vagy négy kerékkel rendelkező járókeretek, ismertebb nevükön rollátorok nagymértékben segítik mindazok önálló közlekedését, bevásárlását, mindennapi életét, akiknek csak kisebb segítségre van szükségük a megfelelő járásbiztonság eléréséhez, gyengeség, esetleg egyensúlyzavar esetén és képesek a fékkarokat működtetni. Termékeink kéztámaszai állítható magasságúak, illetve mivel a rollátorok összecsukhatóak, kis helyen is tárolhatóak.

 

Fizikai gyengeség, vagy időskori szédülés esetén, illetve a nagyobb távolságok megtételekor gyakran pihenőre, megállásra, leülésre kényszerülők számára ideálisan használhatóak rollátoraink, melyek járás közben nagyfokú stabilitást biztosítanak használójának, illetve fékezhetőségük miatt segítenek az elcsúszások okozta sérülések, balesetek megakadályozásában, megelőzésében. A rollátorok  kültéri és beltéri használatra is alkalmasak és olyan kényelmi funkciókkal vannak ellátva, mint a felszerelt ülőke, mely a járás közbeni pihenést szolgálja, illetve a kisebb bevásárlás, személyes tárgyak szállítását lehetővé tevő kosár, vagy hordtáska. Tömegközlekedési eszközökön az állóhely a rollátor rögzítőfékes lefékezésével azonnal személyes ülőhellyé is alakítható, így sem gyorsaságra, sem az illemre való figyelmeztetésre, sem egyéb konfrontációra nincs szükség ahhoz, hogy mindig biztosítva legyen az ülőhelyünk a buszon.

Rövid idejű megálláskor használja az üzemi féket, húzza fel a markolat alatt található fék fékkarjait. Hosszabb ideig történő álláshoz használja a rögzítőféket, a fékkar lenyomásával fékezett állapotban tudja tartani a járókeretet.

 

A Rehab Zrt. különféle rollátorokat forgalmaz vevőink igényeinek legszélesebb körű kiszolgálása érdekében. A három kerekű rollátorok fordulási sugara kisebb, ezért jobb fordulékonysággal, manőverezhetőséggel rendelkeznek. A négykerekű rollátorok ugyanakkor a szimmetrikus kerékstruktúrának köszönhetően stabilabb támaszt nyújtanak, mint a páratlan kerékszámú termék változatok. A "Meyra" rollátor nem csak jó gördülési tulajdonságú és kicsire összehajtható, de kéztámaszai elfordulásbiztosan rögzítettek. A Meyra Prémium rollátor küllemében vonzóbb, anyagában szilárdabb és könnyebb, keresztvázas felépítésének köszönhetően pedig összecsukása lényegesen gyorsabb és egyszerűbb, mint a többi hasonló termék esetében.

A rollátorokhoz speciális alkartámaszt is fel lehet szerelni, így a kézfejet és csuklót kímélve, az alkarral támasztható és irányítható a rollátor.

 

A B-4265 húzható gyermek járókeret egy speciális eszköz,mely könnyen húzható, így kis erőbefektetéssel valósítható meg általa a járás. Ezt a terméket főként rehabilitáció során használják, mivel a test súlyát a támaszkodó kezekről a lábakra helyezi át, így a meglévő járási funkciók javítására, fejlesztésére alkalmas eszköz. A húzható rollátor használatának célja nem a lábak tehermentesítése, hanem azok fokozatos terhelése, fejlesztése.

 

 

Rendezés: