Járókeretek

A járókereteket olyan személyek részére javasolt használni, akiknek alsó végtagjuk tehermentesítése, valamint állás, és járásbiztonsága ily módon megoldható, azonban többirányú megtámasztásra is szükségük van, mint egy járóbot vagy mankó esetében. A járókeretek négy lába járás közben nagyfokú stabilitást biztosít, illetve növeli a lépésbiztonságot. A termékek alumíniumcsőből készülnek és magasságuk általában 2,5cm-enként állítható, a járókeret csövén található rugós rögzítő csap, vagy műanyag forgatógombos csavarok kilazításával, majd a kívánt magasságban való újbóli rögzítésével.

 

A Rehab Zrt többféle járókeretet is forgalmaz. Termékeink többsége összecsukható, így kisebb helyen is könnyen és kényelmesen tárolható, illetve kültéri és beltéri használatra is alkalmasak. Mindazonáltal a kerekekkel rendelkező B-4261 járókeretet főként beltérre ajánljuk, mivel a kerekek roncsolódása gyorsabb a kültéri használat miatt. A B-4262 nevű termékünk a klasszikus, alaptermék, a B-4261 gurulós járókeretet a járástanítás első fázisában ajánlott alkalmazni, mivel járás közben nem szükséges felemelni a terméket, így kiválóan alkalmazható, amikor a beteg újból tanulja a járást, vagy rendkívül gyenge felső végtagokkal rendelkezik. A B-4263 összecsukható járókeret elérhető gyermek méretekben. A B-4263 felnőttekre szabott méretezései és a B-4264 termékek dupla funkcionalitással rendelkeznek, vagyis a klasszikus (a járás folyamán az egész terméket emelni kell) és a lépegető (a termék egy-egy oldalát kell csak emelni a járás folyamán) funkciók között egyszerűen és gyorsan lehet váltani.

B-4265 húzható gyermek járókeret egy speciális eszköz,mely könnyen húzható, így kis erőbefektetéssel valósítható meg általa a járás. Ezt a terméket főként rehabilitáció során használják, mivel a test súlyát a támaszkodó kezekről a lábakra helyezi át, így a meglévő járási funkciók javítására, fejlesztésére alkalmas eszköz. A húzható rollátor használatának célja nem a lábak tehermentesítése, hanem azok fokozatos terhelése, fejlesztése.

 

A járókeret használata, a járás folyamata az következők szerint ajánlott: a lépés első fázisaként előre helyezzük a járókeretet féllépésnyire, majd a beteg, gyenge, fájós lábbal közélépünk úgy, hogy közben függőlegesen rátámaszkodva a keretre (tehermentesítve a fájós lábat) a jó lábbal kissé eléje lépünk. A megfelelő tehermentesítést csak úgy érhetjük el, ha a járókeretre függőlegesen rátámaszkodunk, és a levegőben tartjuk a fájós lábat és úgy lépünk. A láb leérintése a földhöz nem számít teljes terhelésnek, tehát a gyengébb lábat nem muszáj felemelve tartani, de a sérült végtag nagyfokú terhelését kerülni kell.

 

Rendezés: