MEMO babacipő - DINO kék

931370118_21

18-21-es méretekben kapható, három tépőzáras; puha, rugalmas talpú babacipő, a tengerész-matróz stílus inspirálta színvilággal, a belső bőr talpon szerény hosszanti boltozat emeléssel.

A farmerkék nubuk bőr alapot sötétkék színbőr elemekkel egészítettük ki a sarokrészen, illetve a tépőzárakon. Külső oldalán három, csontszínű színbőr díszítő elem található, melyek vezetik a szemet a szintén csontszínű színbőrből készült szivacsgallérhoz. Míg a középső tépőzár mélypiros színű nubuk bőrből készült és sötétkék pötyök láthatóak rajta, addig a sötétkék alsó és felső tépőzárat mélypiros pöttyök díszítik. A tökéletes színkombinációknak köszönhetően a kék MEMO Baby Dino nem csak a nyári, vízparti ruhaösszeállításokhoz passzol tökéletesen, de a városi forgatagban is vagány viselet a játszótér kalózai, és az uniszex öltözködést kedvelők számára.

  A gyermekláb fejlődése 1-3 éves korban

   

  MIT LÁTUNK?

  Láb: x-alakú, összezárt lábtartásban a combok érnek össze

  Sarok: veszélyeztetett időszak

  Térd: befelé tart

  Boltozatok: fejlett hosszanti boltozat

  Talpnyomat: ívesedik

  MI TÖRTÉNIK?

  Gyermekünk előtt kitárul a világ és el is indul azt felfedezni. A járástanulás következtében, a sok gyakorlás során megerősödik és kirajzolódik a hosszanti boltozat. Ez ellenőrizhető a talpnyomaton, amin 2-3 éves korra már láthatónak kell lennie a talp  ívesedésének.

  MIT TEGYÜNK?

  TEDD: Hagyjuk a babákat gyakorolni, adjunk nekik elég időt, elkülönített teret és figyelmet, hogy  tanulhassanak. Engedjük a babát  több helyzetben és terepen kipróbálni magát. Legyünk türelmesek, amíg megszokják az "új képességeiket".

  NE TEDD: Ne vonjuk meg a babáktól a járkálás, felfedezés örömét. Engedjünk nekik nagyobb szabad mozgásteret a lakásban. A kiságy helyett egy elkerített részt alakítsunk ki a gyakorlásra és a játékra.

  MILYEN A MEGFELELŐ LÁBBELI EBBEN A KORBAN?

  MEMO BABY - A megfelelő babacipő rugalmas talpú és segít a babának a sarok helyes megtartásban (magas szárú, erős kéreggel ellátott cipők). A babacipő belső talpán ne legyen alápárnázás (passzív alátámasztás), mert ezek nem ösztönzik a boltozatokat a munkára, fejlődésre. A szellőző anyag továbbra is fontos tulajdonsága a lábbelinek a talpizzadás elkerülése érdekében.

  *A leírtak egy átlagos gyermek fejlődési mintáját írják le. Amennyiben a leírtaktól nagyban eltérő fejlődési ütemet, vagy irányt tapasztal a gyermekén, úgy ajánlott szakorvos, vagy gyógytornász tanácsát kikérni. A táblázatban szereplő gyeremek korok tájékoztató jellegűek. Minden egyes gyermeknek egyéni fejlődési üteme van, mely nagyban függ a súlyától, az izomtónusától és egyéb körülményektől. A megjelölt korok között azért van átfedés, mert nincs egy időpont, ami minden gyermeknél megegyezne, hisz mindegyikük fejlődési üteme eltér a többi gyermekétől.


  Mik a láb boltozatai és miért kell rájuk figyelni?

  Az emberi talp egy tökéletes, bonyolult és könnyen deformálódó szerkezet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az emberi testben 206 csont van, és ennek a negyede, vagyis összesen 52 csont a két lábfejünket alkotja. Egy átlagos 1 éves baba esetében a körülbelüli 10 kilóját a két csöpp kis talpa cipeli, lábanként 5 kg terhelést viselve minden alkalommal amikor áll, vagy jár.

  A babák nagyrészt porcos vázú lábfejjel születnek. A csontosodás 2-5 éves kor között történik, ezért kiemelten fontos, hogy ebben a csontok fejlődését könnyen befolyásolható időszakban a babák megfelelő, egészséges cipőt hordjanak és ezáltal, a csontjaik és a láb boltozatuk megfelelően fejlődhessen.

  3 éves korig még nem lehet valódi lúdtalpról beszélni! A babák talpát vastag zsírpárnák borítják, ezektől tűnhet laposnak, lúdtalpasnak a gyerek lába, pedig valójában nem az. Ezek a zsírpárnák a járás gyakorlása folyamán eltűnnek, elrendeződnek, és kialakul a láb boltozatos szerkezete. 

  Termék jellemzők
  Felsőrész anyaganubuk bőr dekoratív színbőr rátétekkel
  Belső szupinációnincs
  Diagnosztikai talpnincs
  Szár magasságmagas
  Lábbeli típusnyitott orrú szandál
  Járótalprugalmas, csúszásgátlós gumi, fehér
  Sarokkéregerős, hosszan előrevezetett
  Szivacsgallérvan, puha
  Belső talpbőr, csekély hosszanti boltozat emeléssel
  Tépőzár3 db
  Vízállóságnem vízálló
  Cipőbelső anyagabőr
  Méretek18-21