PM-433 térdortézis

814011

Térdműtét vagy egyéb térdízületi sérülés esetén ha rögzítés vagy a mozgástartomány szabályozása szükségessé válik. A két sín biztosítja a térd oldalirányú rögzítettségét.

Kialakítása rendkívül könnyű és nyitott, mely megakadályozza a bőr kidörzsölődését és egyéb kellemetlen tüneteit. Négy tépőzáras pánt segítségével az igényeknek megfelelően teljes mértékben testreszabható a szorítás mértéke az egyes   területeken. A könnyen kezelhető csukló segít beállítani a megfelelő mozgáskorlátozást (hajlítás 0°-120°, 10°fokonként, nyújtás 0-90°). A rögzítő hossza 49,5 és 62 cm között állítható.

Univerzális méret, jobb és bal lábra is egyaránt használható.

A készülék a lábszár alsó harmadától a comb felső harmadáig érő, sínvázzal erősített, szabad térdmozgást biztosító, tépőzáras rögzítéssel és állítással készülő lábszár- és combmandzsetta. Anyaga elasztikus laminált textil. A lábszár- és combmandzsetta mindkét oldalán végigvonuló oldalsíneket az orvos által meghatározott flexiós és extenziós mozgást biztosító állítható ízület kapcsolja össze. Mozgástartomány: flexió 0-90º, extenzió 0-20º. A készülék első feladását, a sínezet beállítását ill. változtatását minden esetben az orvos javaslata alapján ortopéd technikai szakembernek, vagy szakképesítéssel rendelkező gyógyászati segédeszköz forgalmazónak kell végeznie. 

Sínezet beállítása: A sínezet textilborítása nincs végig levarrva, így tapintással megkeressük a nem levarrt részt, és könnyedén kihúzzuk a síneket. A 0º és 90º mozgástartomány közötti 15º - 30º - 45º - 60º - 75º értéket a csavar áthelyezésével lehet biztosítani. A mozgástartomány beállítása után a textilborítás nyílásán a sín visszahelyezhető. Vigyázni kell a jobb- és baloldali sínezet helyes behelyezésére, a síneket ne cseréljük fel!

 

Az NEAK által üzemeltetett adatbázisban, az Online Segédeszköz Jegyzékben (SEJK) képpel, leírással, aktuális havi támogatási adatokkal megtekinthetők a TB által támogatott, vényre felírható termékeink. A fenti termék adatlapját, az alábbi linkre kattintással érheti el:

http://sejk.oep.hu/?s=segedeszkoz&ttt=310153002&termek=pm-433

Bővebb információért, kérjük forduljanak kezelőorvosukhoz, vagy keressék munkatársainkat a Kapcsolat menüpont alatti elérhetőségeinken.

Termék jellemzők
Hossz:49,5 és 62 cm között állítható
Méret:univerzális
Kivitel, oldaliság:nincs (jobb és bal lábra is egyaránt használható)
Anyaga:elasztikus laminált textil