Finetest tesztcsík 50db

929051

A  új Finetest Auto-coding Prémium Tesztcsík a Finetest Auto-coding Prémium vércukormérő készülékkel együtt a vércukorszint kvantitatív mérésére szolgál a vérben. A Finetest  márkájú rendszerek laboratóriumi módszerek eredményeivel való könnyű összehasonlíthatóság érdekében plazmával kalibráltak. A Finetest  Tesztcsíkok a testen kívüli mérésre (csak in vitro diagnosztikai felhasználás) szolgálnak. A készülék automatikusan felismeri a tesztcsíkok kódját.

Csomagolás váltás történt. Mind a kék mind a sárga csomagolás kompatibilis a Finetest vércukormérő készülékeinkkel.

Amennyiben az a kód jelenik meg a készüléken, ami a csomagoláson van, a tesztcsík alkalmazható.

 

Az otthoni vércukorszint mérésre tervezett készülékek a vér glükóztartalmát mérik. A mérés során a műszer nem érintkezhet közvetlenül a vérrel. Erre higiéniai szempontok miatt szükséges, hogy a mérőkészüléket sokáig lehessen használni. A tesztcsíkok használatára azért van szükség, hogy a készülék ne érintkezzen közvetlenül a vérrel, vagyis ne szennyeződjön, ne fertőződjön, és több ember is használhassa a készüléket. A tesztcsíkoknak ugyanakkor jelentős szerepük van a mérés elvgézésében is, de egyszer használatosak, a mérés elvégzése után kidobjuk a használt darabot. A mintavétel után a mérés bioszenzoros (elektrokémiai) elven működik, ami az úgynevezett amperometria módszerén alapszik, melyet a vér glukózkon­centrációjának meghatározására használnak.  Elektromos változást előidéző kémiai reakció játszódik le a vérben jelen lévő cukor, és a tesztcsíkban lévő reagens között. A bioszenzoros mérő a reakció során létrejött elektromos változást érzékeli és méri. A tesztcsík lapocskája gyakorlatilag egy elektromos érzékelő, egy olyan két rétegből álló lemez, aminek az alsó és felső lapja között egy üreg található. Az üreg bemeneti részéhez kell érinteni a vércseppet, ami ekkor könnyedén befolyik a lap közepébe, ahol találkozik a két mérőcsúccsal. Ezután a tesztcsíkot a készülékbe téve leolvashatjuk a kijelzőn a mért értéket.

Az NEAK által üzemeltetett adatbázisban, az Online Segédeszköz Jegyzékben (SEJK) képpel, leírással, aktuális havi támogatási adatokkal megtekinthetők a TB által támogatott, vényre felírható termékeink. A fenti termék adatlapját, az alábbi linkre kattintással érheti el:

https://sejk.neak.gov.hu/?s=segedeszkoz&ttt=310196571&termek=finetest-auto-coding-50-db-doboz-tesztcs%C3%ADk

Bővebb információért, kérjük forduljanak kezelőorvosukhoz, vagy keressék munkatársainkat a Kapcsolat menüpont alatti elérhetőségeinken.

A termék gyógyászati segédeszköz, a kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Termék jellemzők
Csomagban lévő termékek darabszáma:50 db tesztcsík