Netti Dynamic S gyermek kerekesszék

940190
Egyedülálló ültető rendszer spasztikus és komplex mozgásproblémával élő gyermekek számára. A Netti Dynamic S a letisztult forma, a magas funkcionalitás és minőség kombinációja. Az egyedülálló ültetőegység alábbi négy eleme a spasztikus beteg feszítő mozgásait dinamikusan követi:
háttámla
ülőlap
lábtartó
lábtartó felület
 

  Mitől egyedülálló a Netti Dynamic S ültetőrendszer ?

  Alkalmazkodik a gyermekhez: egy klasszikus kerekesszékkel gyakran nagyon nehéz megfelelő ültetést és alátámasztást biztosítani spasztikus gyermekek számára. A spasztikus állapotban létrejövő feszítő-nyújtó mozgásoknál nagy a kockázata annak, hogy az ülésből megemelkedő testen a nem megfelelő alátámasztás miatt rossz nyomáseloszlás keletkezik. A Netti dinamikus ültetőrendszerrel a folyamatos alátámasztás és a kóros mozgást követően a helyes ültetési pozícionálás is biztosított, amit a magasságban állítható kartámaszok is segítenek.

  Teljesen dinamikus: a mozgatható lábtartó, háttámla és ülőfelület interakciója kényelmes ülőpozíciót biztosít. A beteg lábainak feszítő mozdulata következtében a csipő és a medence pozíciójának szöge is változik, emiatt fontos, hogy az ülőlap is kövesse a medence mozgását. A Netti Dynamic ültetőrendszer lényege, hogy a beteg feszítő mozdulatait az ülés minden eleme – így a háttámla, az ülőlap és a lábtartó – követi és alátámasztást biztosít, ami a feszítő-nyújtó mozgás közben megnövekvő izomfeszültséget csökkentheti, ezáltal a kialakuló spazmusok számát is ritkíthatja.

  Dinamikus lábtartó: a dinamikus lábtartó fontos kiegészítő elem, amely biztosítja a beteg megfelelő pozícionálását. A lábtartó hajlik a térd mozgásánál, hossza a rugós mechanizmus segítségével változik a mozgás-feszítés közben, és a lábtartó felületének dőlésszöge is változik, biztosítva ezzel a talpak folyamatos alátámasztását.

  Dinamikus ülőfelület: az ülőfelület a medence mozgása során megfelelő alátámasztást ad, ami minimalizálja az előrecsúszást és megelőzi az ebből adódó kényelmetlen és nem biztonságos üléshelyzet okozta fájdalom kialakulását.

  Dinamikus háttámla: a háttámla a rugós döntési mechanika jóvoltából alkalmazkodik a törzs akár nagyobb mértékű nyújtó-feszítő mozgásához. A dinamikus háttámla rugós dőlése a elnyeli feszítő mozgás okozta torziós erők jelentős részét.

  Intuitív működtetés: könnyen olvasható skálák és piktogramok segítik a könnyebb működtetést és a beállításokat.

  Indikáció: spaszticizmussal járó agyi történések (pl. CP), disztónia, gerincvelő sérülés

  A termék gyógyászati segédeszköz, a kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

  Termék jellemzők
  Beülőszélesség: 250, 300, 350 mm
  Beülőmélység: 250-350 mm (25mm-kénti beállítással)
  Háttámla magasság: 400 mm
  Súly:30 kg (ülőpárna nélkül)
  Max.terhelhetőség: 75 kg (gépkocsival történő szállítás esetén is)
  Ülésdöntés:-3° - +35°
  Háttámla döntés: 90° - 125°
  Teljes szélesség:beülőszélesség+155 mm, 22” méretű hátsó kerék esetén +345 mm
  Lábtartó hossza:240 – 350 mm
  Kartámasz magassága: 120 – 290 mm
  Ülés mélység:440 mm
  Max. terhelhetőség: 75 kg