QMED Éjszakai lábrögzítő (pronációs/szupinációs)

930136_38

A QMED Éjszakai lábrögzítő széles terápiás alkalmazású éjszakai boka-láb ortézis. Segítséget nyújt a bokaízületi sérülések és diszfunkciók kezelésében és rehabilitációjában. A lábfejet középállás és dorsal flexio közötti tartományban rögzíti. A hevederek megfelelő beállításával, illetve egy lábujjak alá helyezhető ékkel lehetővé teszi a dorsal flexio mértékének szabályozását és a talpsík pronációs vagy szupinációs korrekcióját is. Tartósan ágyhoz kötött betegek esetében megakadályozza az ízületi mozgástartomány fokozatos beszűkülését. Védelmet nyújt a peroneus izom idegi ellátásának csökkenésével szemben (foot drop), felkészítve az ízületeket a bemozgathatóságra és az azt követő rendszeres mozgásra.

Indikáció: spasztikus bénulások flexiós, vagy supinációs izomspazmus túlsúllyal, izommerevségi állapotok, sclerosis multiplex
 
• Merev váz
• Szivacsos betét
• 3 tépőzárral rögzíthető
• Rögíztő pántokon szivacs védő
• Járásra nem alkalmas
 
Méret S M L
Talphossz(cm) 23 24,5 26

Oldaliság: univerzális

Termékleírás:

A merev váz kivehető, velúr anyaggal bevont szivacsos béléssel rendelkezik. Két stabilizációs pánttal, valamint a három oldalsó, szivacsvédővel ellátott tépőzárral rögzíthető a lábhoz. A lábujjak alá helyezett eltávolítható ék segítségével tovább szabályozható a láb rögzítésének szöge. Elfordulásgátló adapter függőlegesen tartja a lábfejet éjszaka is. Járásra nem alkalmas.

Felhelyezés:

Oldja ki a stabilizációs pántokat, majd a lábát helyezze bele az ortézisbe, sarkát szorosan az erre kialakított mélyedésbe helyezve. Rögzítse a stabilizációs pántokat. Szükség esetén távolítsa el az éket és állítsa be a láb rögzítésének szögét.